LibreOffice Writer


tekstinkäsittely
Writer-ohjelmassa on kaikki ominaisuudet, joita täysin varustellulta tekstinkäsittelyohjelmalta vaaditaan.

Se on tarpeeksi helppo nopeisiin muistiinpanoihin, mutta myös tarpeeksi tehokas luomaan kokonaisia kirjoja hakemistoineen ja diagrammeineen. Voit keskittyä tekstiisi, Writer huolehtii ulkoasusta.

Ohjatut toiminnot helpottavat tavanomaisten asiakirjojen, kuten kirjeiden, faksien, esityslistojen ja pöytäkirjojen kirjoittamista. Niiden avulla hoituvat myös monivaiheiset tehtävät, esimerkiksi joukkokirjeiden tulostaminen tietokannassa olevasta osoiterekisteristä.

Tyylit ja muotoilu -toiminnolla voit helposti hallita ja muuttaa asiakirjan tyylejä. Jos esimerkiksi haluat lihavoida kaikki alaotsikkosi, voit tehdä sen kerralla muuttamalla alaotsikon tyyliä tämän työkalun avulla.

Kielentarkistus auttaa löytämään kirjoitus- ja kielioppivirheet jo tekstiä kirjoittaessasi. Tämä toimii silloinkin, kun asiakirjassasi on tekstiä usealla eri kielellä.

Tekstikehykset ja linkit mahdollistavat tekstin asettelun uutiskirjeissä ja esitteissä juuri haluamallasi tavalla.

Helpota pitkien asiakirjojen luettavuutta lisäämällä sisällysluetteloita, hakusanoja, kirjallisuusviitteitä, kuvia, taulukoita tai muuta grafiikkaa.

Writer pystyy näyttämään useita sivuja muokkaustilassa. Tätä kannattaa kokeilla, jos tietokoneessasi on suuri näyttö tai useita näyttöjä.

Huomautusten avulla voit merkitä täydennystä tai korjausta vaativat kohdat asiakirjassasi. Huomautukset näkyvät sivun marginaalissa, ja eri käyttäjien tekemät huomautukset näytetään eri väreillä.

Julkaise asiakirjasi Writerin HTML-viennillä tai viemällä ne MediaWiki-muodossa wikiin julkaistavaksi. Julkaiseminen PDF-muodossa takaa, että vastaanottaja näkee asiakirjasi juuri sellaisena kuin halusit. PDF-vientitoiminnon laajat muotoilu- ja turvallisuusasetukset mahdollistavat PDF-tiedostojen käytön erilaisissa käyttötarkoituksissa; myös ISO-standardin mukaisten PDF/A-tiedostojen luonti onnistuu.

Tallenna asiakirjasi OpenDocument-muodossa. Tämä uusi kansainvälinen XML-pohjainen asiakirjastandardi varmistaa, että et ole sidoksissa Writer-ohjelmaan. Voit avata ja muokata asiakirjojasi millä tahansa OpenDocument-yhteensopivalla ohjelmalla.

WRITER osaa lukea vanhoja Microsoft Word -asiakirjoja. Voit myös tallentaa työsi Microsoft Word -muodossa, jos haluat lähettää asiakirjan kaverille, joka on kiinni Microsoftin ohjelmissa. Writer voi avata myös .docx-tiedostoja, jotka on tehty Microsoft Office 2007:llä, 2010:llä tai Microsoft Office 2008 for Mac OS X -ohjelmalla.

LATAA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti